Coaching

 

Jij bent belangrijk om wie je bent

Wat is het nut van coaching? Wanneer is het tijd om gecoacht te worden? Er zijn zoveel verschillende coaches, hoe moet ik kiezen? Allemaal vragen die je wellicht hebt voordat je de sprong waagt om een coachingstraject aan te gaan. Ik kan je daar geen antwoorden op geven, omdat het een proces is, dat je zelf moet aangaan. Jij moet bepalen wanneer jij het tijd vindt voor coaching, hoe het jou kan helpen en of je het met de coach ziet zitten. Ik kan je wel in een gesprek vragen naar wat je nodig hebt. Ik kan je door middel van verschillende werkvormen en vraagtechnieken aan het denken zetten, waardoor jij   inzicht krijgt. En dat kenmerkt mij als coach. Ik geef geen antwoorden, wat ik wel doe is iemand begeleiden in het vinden van antwoorden. Jij bent de expert, jij weet het beste wat goed voor jou is en waar je talenten liggen. Coachgesprekken kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, bijvoorbeeld in mijn praktijkruimte in Enumatil (onder de rook van Groningen), bij jou op het werk of op een nader te bepalen locatie. Begeleiden doe ik op grond van een aantal waarden.

Waarderen

Jij bent belangrijk om wie je bent. Je bent uniek, geschapen met jouw talenten en eigenaardigheden. Dat is bijzonder, zoals jij bent, is er maar één. En alleen al daarom ben jij belangrijk. De wereld heeft jou nodig. Jij bent waardevol. Ik coach vanuit het waarderend perspectief, dat betekent dat ik samen met jou kijk naar wat jij kan, wat je al hebt bereikt, wat jij te bieden hebt, en hoe jij je talenten in kunt zetten.

Authenticiteit - jezelf mogen zijn

Authenticiteit is voor mij een belangrijk begrip in het coachen. Jij bent jij, met al jouw eigenaardigheden, met al jouw talenten, met al jouw bagage. Jij mag jij zijn, helemaal. Door naar jou te kijken, te luisteren probeer ik samen met jou te zoeken naar de manier waarop jouw authenticiteit een plek krijgt. Ik toon oprechte interesse. Ik ben nieuwsgierig naar jou, dat is de aard van het beestje, die nieuwsgierigheid kan ik niet uitschakelen. In mijn communicatie ben ik eerlijk en open, naar jou en mezelf. In die echte, oprechte nieuwsgierigheid wil ik samen met jou zoeken naar wie jij bent, wat jou bezighoudt, hoe jij het meest tot je recht komt.

Ontdekken - zoeken, vinden, consolideren

Om te ontdekken wat voor jou de juiste route is, gaan we samen de zoektocht aan. Mijn nieuwsgierigheid naar jou en jouw reflectie op jezelf, helpen om te ontdekken wat je talenten zijn, wat bij je past, en hoe jij je kunt ontwikkelen zodat je tot volle wasdom komt. Ontdekken kan op verschillende manieren. Daarom maak ik ook gebruik van verschillende methodes en werkvormen, daarbij houd ik rekening met wat bij jou past. Zo kan ik met de één een heel stuk gaan wandelen en gebruik maken van de natuur, terwijl de ander een concrete opdracht krijgt om inzicht te krijgen. Ik houd rekening met verschillende leerstijlen, wat voor de één werkt, werkt voor de ander juist niet. Zelf ben ik ook op ontdekkingstocht geweest

om mijn talenten te vinden en vooral ook te kijken waar ik die talenten kan inzetten. Ik begrijp hoe het is om een coachtraject te volgen en weet waar het je kan brengen. En als we dan samen ontdekt hebben wat voor jou de route is, dan begeleid ik je in hoe je het geleerde kunt vasthouden. 

Aandacht - tijd voor jou en jouw proces

Tijdens de sessies gaat het om jou. Ik heb aandacht voor jouw proces, jouw kunnen, jouw behoefte, jouw vragen en jouw verhaal. Ook van jou vraag ik aandacht. Het ontwikkelingsproces kan alleen slagen als jij ervoor gaat. Dat betekent dat je aandacht hebt voor de wereld om je heen, jouw positie in die wereld en voor jouw verwachtingen van die positie.

 

Vertrouwen – ik in jou en jij in mij

Coaching kan alleen slagen als er een vertrouwensbasis is. Vertrouwen tussen jou en mij. Wat besproken wordt, blijft tussen ons, tenzij we samen anders beslissen. Zo kan het voorkomen dat een leidinggevende een verslag wil van het coachingstraject. Zo’n verslag komt er alleen op grond van het overleg dat wij hebben. Als coach neem ik regelmatig deel aan een intervisiebijeenkomst met andere coaches. Om eventuele casussen te bespreken over de coachpraktijk, vraag ik altijd toestemming aan jou, de klant. Ik realiseer me goed dat vertrouwen niet voor iedereen vanzelfsprekend is, daarom vind ik het van essentieel belang om voor het creëren van een vertrouwensband de tijd te nemen en er tijdens het hele traject aandacht aan te besteden.

Manier van coachen – afhankelijk van wat nodig is

Ik schakel snel, ben energiek en ben gepassioneerd in wat ik doe. Ik geloof dat God van mensen houdt, dat hij de mens gemaakt heeft, met al zijn kwaliteiten. Vanuit die liefde van God voor ons wil ik leven, liefhebbenen werken.

In mijn coachingspraktijk maak ik gebruik van verschillende modellen en theorieën. Ik coach vanuit het

waarderend perspectief (appreciative inquiry). Deze theorie gaat ervan uit dat je talent hebt, en dat je vanuit waardering voor dat talent gaat kijken naar wat al werkt, zodat je dat kunt uitbouwen. Je leert door te kijken naar je successen.

Voorbeelden van modellen/ werkvormen

Oplossingsgericht coachen –

We gaan samen opzoek naar wat voor jou werkt. Hoe kun je dat bereiken wat je wilt, welke stappen moet je daarvoor zetten. Het centrale thema is niet het probleem, maar de oplossing. Kijken wat voor jou werkt, en daar nog meer van doen. Ik richt me minder op verandering, zoals dat veel gebeurt binnen oplossingsgericht coachen, maar ik richt me juist op ontwikkeling! Ontwikkeling kan ervoor zorgen dat er dingen veranderen, in jouw gedrag, of in de keuzes die je maakt, maar wat mij betreft is het doel dat jij tot volle wasdom komt. Eventuele verandering is dan het gevolg.

Voice Dialogue

Door gebruik te maken van de ruimte en door verschillende ‘ikken’ te laten spreken, kom je tot verrassende inzichten. Verlangens, angsten, diepgewortelde overtuigingen kunnen hierbij uitgesproken worden, waardoor een duidelijker beeld ontstaat van de realiteit.

Verbeeldingskracht

Het gebruik maken van beelden kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan het nemen van foto’s, het maken van tekeningen, het gebruiken van kleuren, het verzinnen van metaforen, de ideale situatie inbeelden met gebruik van

zintuigen. Ik hou rekening met jouw manier van denken en verbeelden. Ik maak zelf ook graag gebruik van beelden, zowel verwoord als getekend, gefotografeerd of gefilmd. Toen ik één van mijn klanten

vroeg wat ik volgens haar in mijn profiel moest zetten, zei ze: “Jij maakt van leren, onderzoeken en reflecteren

een feestje, je viert de successen, dus maak gebruik van ballonnen!”

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now