ROC Friese Poort sept 2017 - heden

Sinds september geef ik les op ROC Friese Poort bij ISK/ Entree, NT2. Ik geef Nederlands aan internationale studenten die  voorbereid worden op het Nederlands mbo-onderwijs. Het gaat vooral om jongeren die hier gekomen zijn vanwege oorlog of andere misstanden in hun eigen land. 

Schrijftraining Freshtv videomarketing okt/ nov 2017

Vanuit Freshtv Videomarketing kreeg ik de vraag of ik hen kon helpen in het verder professionaliseren van hun teksten (o.a. e-mail, offertes, webteksten). Met vijf medewerkers heb ik eerst individueel een intakegesprek gevoerd, vanuit de behoefte die ieder persoonlijk had, heb ik vier verschillende trainingen voorbereid, waarbij ik vooral heb gekeken naar de persoon. In de trainingen kregen de deelnemers opdrachten, feedback op teksten en bespraken we informatie die voor hen nuttig was. Ik kreeg terug dat ik oog had voor hun persoonlijke "schrijfproblemen", dat ik niet vertelde hoe het moest, maar dat ze het vooral zelf ontdekten door de feedback en de oefeningen. Het was een prettige, verhelderende cursus. De tips en trucs werden gelijk toegepast in de praktijk. 

31-05-2017 Dagvoorzitter jubileumcongres CMHF - Het geheim van succes

De CMHF bestaat 100 jaar, om die reden is een congres georganiseerd. Sprekers waren Reinier van Zutphen - De Nationale Ombudsman, Monique Vogelzang - inspecteur-generaal van het Onderwijs, Barend Barentsen - hoogleraar Sociaal Recht en bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen in de publieke sector op de Albeda-leerstoel. Mijn taak als dagvoorzitter was de gasten ontvangen,  sprekers introduceren en de gasten te bevragen en vragen te laten stellen. 

02-05-2017 Cursus presenteren en voorlezen

Voor de Christelijk Gereformeerde Kerk in Groningen heb ik een cursus presenteren en voorlezen verzorgd. Uitgangspunt hierin was de deelnemers handvatten te geven om voor een groep te spreken, de aandacht van het publiek vast te houden en (lange) bijbelgedeeltes voor te lezen op een boeiende wijze. Onder het kopje Reacties lees je een review van één van de deelnemers. 

jan 2008 - aug 2017 Docent Nederlands ROC Menso Alting

Ruim negen jaar werk ik op het ROC Menso Alting als docent Nederlands. Ik heb in die functie verschillende taken uitgevoerd. Zo was ik drie jaar lang voorzitter van de Ondernemingsraad. Een aantal jaren heb ik de kar getrokken als taalcoördinator om het taalonderwijs vorm te geven. Ik heb workshops verzorgd over taalontwikkeling bij kinderen en welke rol voorlezen heeft. Als docent geef ik les of heb ik les gegeven aan studenten gezondheidszorg, welzijn, onderwijs en economie, niv 1 - 4. In mijn lessen besteed ik aandacht aan de vijf vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken voeren. Mijn lessen kenmerken zich door creativiteit, aandacht voor verschillende leerstijlen, een open houding naar studenten en bewust bezig zijn met talentontwikkeling. 

sept 2015 - heden Coaching

Ik coach professionals (onderwijs, detailhandel, telecom) sinds september 2015. Ben je geinteresseerd in een coachtraject, neem vooral contact met me op! Meer informatie over mijn manier van werken, vind je onder het kopje coaching. 

Please reload

Curriculum Vitae

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now