Het hoeft niet perfect te zijn

Al een jaar lang wil ik het liefst met enige regelmaat, bijvoorbeeld elke maand, een blog schrijven. En toch is dat niet gelukt. Daar zijn verschillende redenen (lees: smoesjes) voor te verzinnen. Bijvoorbeeld: ik had het erg druk met mijn nieuwe baan bij ROC Friese Poort. Of: ik ben ’s avonds blij dat ik zit, nadat ik de kinderen naar bed heb gebracht, de was in de machine gedaan heb en nog een vergadering voor dorpsbelangen heb gehad. Maar de voornaamste reden is dat ik eigenlijk niet durfde. Ik help graag mensen met schrijven, door bijvoorbeeld stukken te redigeren of door trainingen te geven over zakelijk schrijven. Ik heb de studie journalistiek gedaan en heb een aantal jaren Nederlands gestudeerd. Inmiddels sta ik ruim tien jaar voor de klas waar ik studenten onder andere lesgeef in schrijven. Ik leg de lat voor mezelf dus heel erg hoog, want met mijn achtergrond, mijn ervaring en mijn expertise moet ik toch in staat zijn om een fantastische blog op papier te zetten, zo één die iedereen wel wil lezen. En niet geheel onbelangrijk: zonder spelfouten. En daar bega ik misschien wel de grootste misser. Als ik lesgeef, of als ik trainingen geef, dan is één van de belangrijkste adviezen: durf fouten te maken. Van fouten maken leer je het meeste. En nog zo één: het hoeft niet perfect te zijn. Als jij je doel maar bereikt, dan ben je een heel eint. Vandaag ik geef mijzelf die les. Dus als ergens in deze tekst een spel- of stijlfout staat, dat is bewust, ik moet er namelijk van leren…

#schrijven #blog #schrijftraining

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now